Данъчните власти в Испания разследват Неймар за предполагаемо укриване на данъци от приходите си през последите си месеци в Барселона, информира El Mundo. Нападателят напусна клуба през август 2017-а година, за да премине в Пари Сен Жермен срещу рекорден трансфер. През въпросната 2017-а година той изкара повече от 183 дни в Испания и според местните закони трябва да си плати всички данъци там.

От Хазната се интересуват конкретно от бонусите, които бразилецът е получил. Месеци преди отиването си във Франция Ней Джуниър беше подписал нов контракт с Барса, за което се беше договорил да прибере 40 млн. евро бонус. Неофициалната информация е, че са му били изплатени 14 млн. от тази сума, а останалите 26 млн. е трябвало да бъдат преведени по-късно през годината. Тогава обаче дойде трансферът му в ПСЖ, след което от “Камп Ноу” отказаха да му дадат останалите милиони. Този казус между Неймар и клуба стигна до съда, където все още няма решение. 
 
Данъчните в Испания са изискали документ от Барселона, с който да се потвърди колко точно от този бонус наистина е бил изплатен на Неймар, защото има подозрения, че бразилецът може и да си е спестил част от данъците. Южноамериканецът трябва да предостави и официален документ за какъв бонус е получил от ПСЖ за самото парафиране на контракта.

Делото е насрочено за 21 март.