Селекционерът на националния отбор на Дания Мортен Олсен може да бъде уволнен съвсем скоро, местният в. “Спорт”. 63-годишният специалист е начело на отбора от 12 години, но ръководството на местната футболна централа не е доволно от играта на Дания в световните квалификации. Скандинавците паднаха срамно с 0:3 като гост на Македония в контрола и мястото на треньора Мортен Олсен изстива.

“Червения динамит” е в една група с България и до момента има 2 точки от 3 мача. Датчаните все още нямат успех, а в двубоя си срещу "лъвовете" завършиха 1:1, въпреки, че играха 60 минути с човек повече.

“Следващите ни два мача са с Чехия и България на 22 и 26 март и дотогава националният отбор може да има нов треньор. Имаме само две точки в групата и не можем да си позволим повече провали. Очевидно Олсен не е способен да внесе промяна в отбора”, твърди изданието.

"Дания практикува тъп и скучен футбол. Как можа Олсен да заложи на Силбербауер, който е далеч от формата си от миналото. Проблематичен е и изборът на Каленберг, който има добра техника, но е бавен като охлюв. Странно е и защо толкова рядко се разчита на играчи като Крон-Дели и Кристиан Ериксен. Олсен е виновен и за разлъката с Мтилига, към който можеше да покаже повече разбиране, вместо да го гони от отбора", анализира датското издание ekstrabladet.dk.

За поста на Олсен се спрягат 10 имена. Сред тях са Берт ван Марвайк, Михаел Лаудруп, Ерик Хамрен и Юп Хайнкес, но за фоворит е сочен треньорът на Одензе Троелс Бек.