ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Дания удари световния шампион Франция с 2:0 в последния им мач от група 1 на Лига A в турнира Лига на нациите и "петлите" можеха срамно да изпаднат в по-долната дивизия. Хърватия обаче ги спаси след 3:1 при визитата на Австрия и спечели групата, класирайки се за финалния турнир на надпреварата. Австрийците показаха изключително добра игра, но ще играят в Лига B на следващото издание на турнира.

Дания изигра перфектно първо полувреме, в което вкара два гола и не даде възможност на французите да създадат кой знае колко опасни атаки.Микел Дамсгаард центрира дълбоко в наказателното поле и Каспер Долберг шутира и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата. В 34-ата минута „червеният динамит“ избухна за първи път и Каспер Долберг бе в прегръдките на своите съотборници. Пет минути по-късно Андреас Сков Олсен получи топката в наказателното поле и отправи удар по земя в долния ляв ъгъл на вратата за 2:0. До почивката Долберг и Ериксен имаха добри възможности, но до трети гол не се стигна.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 52-ата минута Антоан Гризман стреля към вратата от пряк свободен удар, но Каспер Шмайхел спаси. Последваха още няколко добри възможности пред Мбапе и Гризман, но не успяха да се разпишат. В 67-ата минута Каспер Шмайхел реагира чудесно при шут на Килиан Мбапе, който бе изведен зад защитата на домакините. До края на мача резултатът не се промени. Така Франция остана само с 1 победа от 6 мача в групата. Датчаните пък останаха само на точка зад Хърватия на второто място.

Хърватите ликуваха като победители в групата след 3:1 срещу Австрия във Виена. Домакините изиграха много добро първо полувреме, в което можеха да водят, но не го направиха, а след почивката капитулираха. Те можеха да оцелеят в Лига А при успех за сметка на Франция, но в крайна сметка изпаднаха в Лига B, завършвайки последни в групата.

Лука Модрич (6) даде аванс на гостите при бърза контраатака и стана най-възрастният голмайстор в историята на националния отбор на Хърватия. Голът падна в момент, в който халфът е на 37 години и 16 дни. Така той подорби постижението на Нико Ковеч, който се разписа за Хърватия на 36 години и 327 дни.

Австрийците много бързо успяха да изравнят чрез Кристоф Баумгартнер (9), който се възползва от центриране на Марсел Забитцер. Голът бе прегледан по-дълго от ВАР, тъй като имаше съмнения за засада, но те не се оправдаха и резултатът стана 1:1.

След изравняването на резултата австрийците създадоха повече голови възможности, но до почивката не успяха да вкарат второ попадение. Малко преди почивката Марко Арнаутович пропусна златен шанс. Той нанесе страхотен удар, но Доминик Ливакович бе на мястото си и изби в корнер.

През втората част в 66-ата минута Михаел Грегорич стреля с глава, но Ливакович спаси. Малко след това Марко Ливая (69) се оказа на точното място и с глава вкара за 1:2 след центриране на Иван Перешич. Скоро след гола хърватите направиха заучено положение при корнер, топката бе върната назад, а след това Деян Ловрен (72) атакува далечната греда и оставен непокрит реализира за 1:3. Малко по-късно Иван Перешич стреля, но топката се удари в гредата. Домакините опитаха все пак да върнат един гол, но не успяха.

След тези резултати Хърватия спечели групата с 13 точки и една повече от Дания. Франция финишира трета с 5 точки и една повече от Австрия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!