Днес футболният свят изпадна в траур, след като научи трагичната вест за смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори. 31-годишният централен защитник е починал в съня си. Тече разследване за причините за кончината на италианския национал, а първоначалните предположения са свързани със сърдечен арест.

От целия футболен свят заваляха съболезнователни думи. Всички футболисти, клубове, ръководители си спомнят за добрия човек и отличен футболист Давиде Астори.

Футболната кариера на Астори започва от Понтисола, след което се мести в академията на Милан през 2001 година. Изкарва там 5 години, а следващите две е даван под наем в Пизигетоне и Кремонезе. През 2008 година подписва договор с Каляри, като половината от правата му остават в Милан.

Астори записва 178 мача за Каляри за шест сезона, след което преминава под наем в Рома в началото на сезон 2014/2015. Завръща се в Каляри и e даден под наем във Фиорентина. "Виолетовите" решават да откупят правата му през 2016 година. Където остава... до края на живота си.

През 2011 година Астори записва дебют за националния отбор на Италия. Повикан е от Чезаре Прандели за контролата с Украйна, в която получава червен картон. Записва общо 14 мача за Италия.

Давиде Астори бе баща на двегодишна дъщеря Виктория от връзката му с Франческа Фиорети. Двамата непрестанно публикуваха снимки в социалните мрежи с дъщеричката си и показваха колко са щастливи.