Треньорът на Аякс Франк де Бур сподели, че отборът му ще се опита да се класира за финала на турнира Лига Европа, който ще бъде в Амстердам на 15 май 2013 година. Шампионът на Холандия падна с 1:4 при визитата си на Реал (Мадрид) в последния си мач от Група D на Шампионската лига. Така грандът от Амстердам остана трети в групата си и ще играе напролет във второстепенния европейски клубен турнир.

"След като бе изтеглен жребият за групите, си мислех, че ще ни бъде трудно не само да продължим в Шампионската лига, но и дори да се класираме за Лига Европа. Горд съм от факта, че завършваме трети в тази група. Сега получаваме шанс да опитаме да се класираме на финала на този турнир, който ще се състои на нашия стадион. Това обаче също няма да е никак лесно, защото и в Лига Европа има много добри отбори”, коментира Франк де Бур след мача на „Сантяго Бернабеу”.

„Ние сме млад тим и е нормално при гостуване на "Бернабеу" да има притеснение в играчите. Когато осем футболисти не се представят на очакваното ниво, няма как да се надяваме на нещо повече", допълни още 42-годишният специалист.