Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо похвали младите футболисти, на които даде шанс за изява при уедителната домакинска победа срещу Аякс с 4:1 в мач от последния шести кръг в Група D на Шампионската лига. Мачът бе без значение за „белия балет”, който още преди срещата си бе осигурил участие за осминафиналите като втори в групата.

"Начо игра добре на мястото на наказания Алваро Арбелоа. Той е младеж със силен характер и знаех, че няма да има проблем. Мисля, че игра страхотно и не допусна никакви грешки в отбрана. Хосе също ми хареса, макар да не е играл много във втория отбор. Той е само на 17 години, а се представи чудесно. Представете си на какво ниво ще бъде, когато стане на 20. Мората също вече е част от първия отбор, но засега Игуаин и Бензема са пред него в избора ми за нападател. Футболист като Кайехон пък е в полезрението ми, защото винаги може да донесе нещо ново на терена", коментира Моуриньо след мача на „Сантяго Бернабеу”.

"Уважаваме всички, които се класираха на осминафинал, но ако бяхме първи, можехме да се надяваме на по-лек съперник. Сега ще играем срещу отбор, завършил първи в своята група, което означава, че няма да ни е лесно. Три сезона поред се класираме напред преди последния мач. Тази година събрахме 11 точки в "групата на смъртта", а можехме да имаме и две повече, ако не бяхме изпуснали победата в Манчестър”, допълни Специалния.