Вратарят Давид де Хеа беше избран за най-добър играч на сезона в годишните награди на Манчестър Юнайтед. 24-годишният страж печели наградата за втора поредна година. Преди него това са постигали Рой Кийн, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо, който е печелил три пъти наградата, връчвана от 1988 година насам.

Сънародникът на Де Хеа и халф Хуан Мата бе отличен за най-красив гол за попадението си при победата над Ливърпул с 2:1 на „Анфийлд” този сезон на 22 март. Мениджърът Луис ван Гаал обаче беше звездата на гала вечерта, вдигайки всички на крака с паметна реч и забавни прояви.

Де Хеа пристигна на „Олд Трафорд” през лятото на 2011 година от Атлетико (Мадрид), а през настоящия сезон не допусна гол в 10 от срещите на „червените дяволи”. Така той помогна на тима си да се класира за участие в Шампионската лига през следващата кампания.

Реал (Мадрид) проявява голям интерес към Де Хеа, който е оценяван между 20 и 30 милиона евро. Сумата не би трябвало да е проблем за „кралския” клуб, който е готов да удовлетвори и всички изисквания на вратаря за привличането му на „Сантяго Бернабеу”.