Испанският вратар Давид Де Хеа окончателно сложи край на надеждите, че все пак може да подпише нов контракт с Манчестър Юнайтед и се сбогува с „червените дяволи“. Договорът на 32-годишния испанец изтече в края на миналия месец, но въпреки това от клуба обявиха, че все още разговорите с него продължават. Междувременно 20-кратните шампиони започнаха активни преговори с Интер за стража на „нерадзурите“ Андре Онана.

"Искам да изпратя това прощално съобщение до всички привърженици на Манчестър Юнайтед. Бих искал да изразя своята непоколебима благодарност и признателност за любовта през последните 12 години. Постигнахме много, откакто скъпият за мен сър Алекс Фъргюсън ме доведе в този клуб. Изпитвах невероятна гордост всеки път, когато обличах тази фланелка, когато имах възможност да ръководя отбора и да представлявам тази институция - най-големия клуб в света. Това е чест, която се оказва само на неколцина футболисти, които са големи късметлии. Беше един незабравим и успешен период. Не мислех, че като напуснах Мадрид като младо момче, ще постигнем това, което направихме заедно. Сега е подходящият момент да предприема ново предизвикателство, да работя отново здраво в нова среда. Манчестър винаги ще бъде в сърцето ми. Манчестър ме е оформил и никога няма да ме напусне", написа Де Хеа за сбогуване с феновете. 

Де Хеа си тръгва след 545 мача с екипа на Манчестър Юнайтед, в които записа 190 чисти мрежи. През последния сезон той счупи рекордна на Петер Шмайхел за най-много мачове, в които не е допускал гол. С екипа на „червените дяволи“ спечели титлата във Висшата лига, ФА Къп, Лига Европа и два пъти Купата на Лигата.

Испанецът два пъти спечели „Златната ръкавица“ на Висшата лига и бе избиран за Играч на сезона от феновете рекордните четири пъти за тези 12 сезона. Четири пъти Де Хеа бе избиран и за Играч на играчите в Манчестър Юнайтед, който го взе от Атлетико (Мадрид) през 2011 година срещу 18.9 милиона паунда.