Дебютантът в европейските турнири Хайденхайм започна участието си в Лигата на конференциите с побебеда. Германският клуб се наложи с 2:1 над Хекен в гостуването си в Швеция. Това бе първи сблъсък между двата тима от плейофа за влизане в груповата фаза на турнира.

Сирлорд Конте даде преднина на Хайденхайм в 31-вата минута, но домакиинте бързо изравниха чрез Микел Ригаард в 36-ата. Гостите все пак успяха да си тръгнат с успех от този мач след попадение на Лео Шиенца в 65-ата минута на двубоя.

В друг мач от турнира Омония (Никозия), който е воден от бившия треньор на българския хегемон Лудогорец - Валдас Дамбраускас, разгроми с 6:0 Зира.

Кипърците свършиха по-голямата част от работата си до почивката, повеждайки с три гола разлика. Резултатът откри Амин Хамас (14), от дузпа, преднината покачи Вили Семедо (34), а класиката оформи Мариуш Степински (45+1). Резултатът можеше да е още по-внушителен, тъй като три минути преди да се разпише, Семедо пропусна друга дузпа.

Разгромът все пак се състоя, като наказателната акция продължи скоро след началото на втората част, когато втория си гол за вечерта отбеляза Степински (54). Петият гол бе реализиран от Евандро (60), а малко след това второ попадение вкара и Семедо (70).