Българският талант Радослав Кирилов говори първо пред БЛИЦ само минути, след като дебютира за Киево в официален мач. Това се случи в срещата от 3-ия кръг за Купата на Италия, спечелена от "летящите магарета" с 2:0. 18-годишният Кирилов сподели, че е играл по лявото крило и е доволен от представянето си.kievo_1.jpg

"Добре се включих. Имаше едно положение, в което тръгнах в коридор, пуснаха ми топката, но подаването се оказа твърде дълго и не успях да я догоня. Озовавах се сам срещу вратаря, но за жалост не се получи. Дано скоро да имам нова възможност и пак да играя за първия отбор в официален мач", каза Кирилов пред БЛИЦ.

"Треньорът Стефано Пиоли и съотборниците ми ме поздравиха за дебюта след мача. Всички тук са много любезни", добави 18-годишният талант от Симитли, който това лято Киево привлече от Римини.

"Една от мечтите ми се сбъдна. Много съм щастлив. Дано тепърва имам поводи за радост с екипа на Киево. Договорът ми е за 3 години", коментира Кирилов, който играе с любимия си номер 99.

"Едва ли ще попадна в групата за предстоящия мач с Парма от Серия "А". Тренираме около 30 играчи. Раздавам се максимално, но всичко зависи от това как се представям в дубъла. Засега е добре, имам 6 гола от началото на сезона. Амбициран съм да се боря и се надявам много скоро да съм неизменна част от първия тим", сподели още юношеският ни национал Радослав Кирилов.

Той добави, че в Киево още не са забравили за краха, който претърпяха срещу Левски през сезон 2006/07. Тогава "сините" елиминираха "летящите магарета" и се класираха в групите на Шампионската лига за сметка на сегашния отбор на Кирилов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ