Селекционерът на Испания Висенте дел Боске гласува доверие на нападателя Фернандо Торес, който е скъсван от критики за пропуските си с екипа на Челси. Торес попадна в състава за евроквалификациите с Чехия и Шотландия следващия месец. Двубоите са без значение, тъй като шампионът на Европа и света вече си осигури участие на Евро 2012. Очакваше се Ел Ниньо да "изгори" от състава за сметка на Роберто Солдадо от Валенсия, който има 6 гола от началото на сезона в Примера дивисион. 

В селекцията има дебютант. Това е 22-годишният бранител на Валенсия Жорди Алба. В защита се връщат и играчите на Барселона Жерар Пике и Карлес Пуйол, които пропуснаха предишните мачове заради контузии./БЛИЦ

Съставът на Испания
Вратари: Икер Касияс (Реал Мадрид), Виктор Валдес (Барселона), Пепе Рейна (Ливърпул)
Защитници: Алваро Арбеола, Серхио Рамос и Раул Албиол (Реал Мадрид), Жерар Пике и Карлос Пуйол (Барселона), Жорди Алба (Валенсия)
Халфове: Шаби Алонсо (Реал Мадрид), Сеск Фабрегас, Серхио Бускетс, Тиаго Алкантара и Шави (Барселона), Санти Касорла (Севиля), Шави Мартинес (Атлетик Билбао)
Нападатели: Давид Силва (Манчестър Сити), Давид Вия и Педро (Барселона), Фернандо Торес и Хуан Мата (Челси), Фернандо Йоренте (Атлетик Билбао), Алваро Негредо (Севиля).