Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро отново блесна по терените в Австралия, след като днес реализира 12-ото си попадение от началото на сезона в местната "А" Лига. 38-годишният италианец се разписа за Сидни ФК, но това не беше достатъчно на тима му, който падна с 1:2 при гостуването на Пърт Глори.

Домакините откриха резултата в 20-ата минута чрез Харолд, а в 29-ата Дел Пиеро изравни. Опитният нападател се разписа с далечен изстрел с левия крак, но в 35-ата Пърт Глори отново поведе. Точен за 2:1 беше Шейн Шмелц, което остана непроменено до последния съдийски сигнал.

Отборът на Дел Пиеро остана с 10 души в 57-ата минута, когато Фабио получи втори жълт, съответно червен картон.

Това е 12-и гол на легендарния италианец от началото на сезона в австралийското първенство. Дел Пиеро вече записа името си в историята на Сидни ФК, подобрявайки рекорда на клуба за най-много попадения, реализирани от един футболист в рамките на един сезон.

Във временното класиране Сидни ФК е на 8-ото място от 10 отбора с 27 точки. Пърт Глори е 9-и с 25, а лидер е Уестърн Сидни Уондърърс с 47, след като днес победи с 1:0 основния си конкурент за титлата Сентрал Коуст Маринърс, който остана с 45 точки в актива си.