Германският вратар Роберт Енке, който се самоуби вчера, е страдал от депресия, признаха неговата вдовица и личният му лекар.

“Когато бе обзет от депресията, бе трудно да си покрай него. Нямаше мотивация и желание за нищо”, признава Тереза Енке, която от години се опитвала да го накара да се подложи на терапия.

Енке се извинява в предсмъртното си писмо, че е скрил менталните си проблеми, довели до самоубийството, както от семейството си, така и от лекарите.

“Лудост е защото сега истината излезе наяве. Мислехме, че можем да се справим с всичко и да го направим с любов, но не винаги успявахме”, призна вдовицата на специална пресконференция.

Потресени от смъртта на своя колега германските национали отмениха сутрешната си тренировка. Германският канцлер Ангела Меркел също изказа своите съболезнования на семейството.

“Канцлерът поднесе своите съболезнования на вдовицата на Роберт Енке в много емоционално лично писмо”, заяви правителственият говорител Кристоф Щеегманс.

Личният лекар на Енке разкри, че психичните проблеми на вратаря са датирали от 2003 г. след няколко поредни неуспешни трансфера в Испания и Турция.

“Лекувах го от 2003 г. Той страдаше от депресия и се страхуваше от провал”, заяви Валентин Марксер пред медиите пресконференцията.

Лекарят добави, че Роберт Енке е отказал да отиде на сеанс в деня на самоубийството си, обявявайки, че се чувства добре./БЛИЦ