ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан призна, че е трябвало да даде почивка на някои от основните футболисти на световния шампион при изненадващата загуба с 0:1 от Тунис на Световното в Катар. В последните секунди на добавеното време попадение на "петлите" беше отменено заради засада и след консултация с видео асистент рефера.

"Не знам, имаше интерпретации, но може би беше засада. Решението отне известно време. Всичко това успокои радостта ни от изравняването. Краят на мача можеше да бъде много по-добър за нас. Очевидно е, че сме имали трудности заради избора на състав, които направих. Не можем да постигнем абсолютно всички цели едновременно. Имахме два доста трудни мача в рамките на само четири дни. Дадох възможност за изява на повече футболисти. Това е мач от Световното първенство и разликата се видя. Най-важното е, че постигнахме целта ни. Сега ще се възстановим и ще се подготвим за втората фаза", заяви Дешан на пресконференция, цитиран от АФП.

"Петлите", които спечелиха първото място в група "D", ще играят срещу Полша, Аржентина, Саудитска арабия или Мексико на осминафиналите на Мондиал 2022.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!