ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Тунис хвърли поредна бомба на Световното в Катар, след като удари действащия шампион Франция с 1:0 в последен мач от група D, но не успя да се класира за 1/8-финалите, където "петлите" чакат втория от група C. Място там намери и Австралия след успеха си с 1:0 срещу Дания в другата среща. Капитанът Уахби Хазри (58) вкара гола за успеха срещу "петлите" и след това се контузи, за да бъде заменен принудително от Жебали.

Дидие Дешан бе дал шанс за изява на девет от резервите на "петлите", които разочароваха с представянето си и се наложи Килиан Мбапе и Антоан Гризман да влизат в игра през втората част. Вторият от тях дори се разписа в последните секунди, но голът не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада.

Още в 4-ата минута Тунис създаде отлична атака отляво, топката бе в краката на Бен Ромдан, който на два пъти бе блокиран от Ибрахима Конате и топката излезе в корнер. Четири минути след това след пряк свободен удар и добро центриране игралият за Славия миналата година Надер Гандри прати топката в мрежата на "петлите", но голът не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада.

В 13-ата минута Уахби Хазири падна на земята в наказателното поле, но главният съдия подмина ситуацията. Тунис продължи да е по-добрият отбор на терена и в 17-ата минута Слиман нахлу в пеналта на французите, но бе блокиран. В 26-ата минута Чуамени изведе по прекрасен начин Кингсли Коман, който обаче не успя да поеме топката по най-добрия начин и тя му избяга. Французинът все пак шутира неточно встрани от вратата. Само две минути по-късно Уахби Хазри получи топката в наказателното поле и успя да центрира, а на плонж се хвърли Лайдуни, който стреля с глава и след рикошет в защитник вратарят Стив Манданда хвана топката със страхотен рефлекс.

Хазри отпрати много мощен удар в 35-ата минута към Стив Манданда, който боксира топката. Осем минути след това капитанът на Тунис бе изведен зад гърба на Камавинга и опита остро подаване по земята, на метри от голлинията, а Рафаел Варан изчисти топката и бе отсъдена засада. 

В 45-ата миунта Юсуф Фофана шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран, а контраатаката на не доведе до нищо сериозно.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com 

Малко след почивката Тунис прояви сериозни претенции за дузпа, след като Уахби Хазри бе съборен в наказателното поле на Франция, но съдията остави играта да продължи, а ВАР не се намеси.

В 58-ата минута "пустинните лисици" се възползваха от грешка на Фофана. Уахби Хазри пое топката и стигна до наказателното поле на "петлите", след което с удар по земята преодоля Манданда за 1:0. Малко след това голмайсторът бе заменен принудително от Жебали заради контузия.

Тунис продължи да атакува, въпреки че води в резултата, а Дидие Дешан направи няколко промени, като дори Килиан Мбапе се появи в игра. В 82-ата минута французите най-сетне опитаха нещо в атака, след като Усман Дембеле шутира от около 20 метра, но право в ръцете на вратаря. Три минути след това Килиан Мбапе намери Дембеле с диагонално подаване, а вторият прати центриране в наказателното поле на Тунис, където Адриен Рабио опита труден изстрел от въздуха и топката мина встрани от вратата. В 89-ата минута Килиан Мбапе имаше страхотен шанс да реализира. Той навлезе в наказателното поле и финтира на няколко пъти, а след това опита удар от малък ъгъл, който бе отразен от стража на Тунис. Секунди по-късно Коло Муани опита късмета си с удар извън наказателното поле, но не намери целта.

В третата минута от добавеното време Килиан Мбапе изпълни пряк свободен удар, топката срещна стената, но се върна в звездата на "петлите", след което той отново пробва късмета си от над 25 метра, но вратарят изби. В последните секунди от добавеното време след сериозно разбъркване в наказателното поле на Тунис Антоан Гризман се разписа, но след преразглеждане с ВАР попадението не бе признато заради засада и африканците ликуваха с победата, която обаче не ги праща във фазата на елиминациите.

След победата си Тунис завърши трети в групата с 4 точки и се прибира у дома. Франция спечели първата позиция и чака на 1/8-финалите втория в група C.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ТУНИС - ФРАНЦИЯ 1:1
1:0 Уахби Хазри (58), 1:1 Антоан Гризман (90+8)

По-интересното от мача по минути
1 - Начало на срещата.
8 - Oтменен гол! Бившият играч на Славия Надер Гандри се разписа във вратата на Франция, засичайки центриране отляво, но попадението беше отменено заради засада.
13 -  Претенции на Тунис за дузпа. Уахди Хазри получи подаване и се опита да се измъкне зад гърба на Ибрахима Конате, но французинът го спря, а нападателят падна на земята в наказателното поле. Съдията Матю Конгър помина ситуацията.
28 -  Хазри центрира, Айса Лайдуни засече с глава, топката рикошира в противник и Стив Манданда трябваше да демонстрира отличния си рефлекс, за да спаси.
45+1 - Юсуф Фофана нанесе силен изстрел, който беше блокиран, а Тунис подхвана контраатака, от която не дойде опасност пред френската врата.
45+2 - Край на първото полувреме.
---------------------------------
46 - Начало на втората част.
48 - Тунис прояви сериозни претенции за дузпа, след като Уахби Хазри бе съборен в наказателното поле на Франция, но съдията остави играта да продължи, а ВАР не се намеси.
52 - Айса Лайдуни навлезе в наказателното поле на "петлите" и пробва да отбележи, но изпълнението не бе ефективно.
58 - ГОООЛ за Тунис! Капитанът Уахби Хазри проби през френската защита и елегантно плъзна топката покрай Стив Манданда за 1:0.
59 - Хазри се контузи при гола и бе принудително заменен от Исам Жебали.
70 - Бен Ромдан бе изведен отляво, но се забави и не успя да центрира.
82 - Усман Дембеле шутира от около 20 метра, но право в ръцете на вратаря.
88 - Аймен Дахмен се отличи с качествена намеса, отрязявайки изстрел на Килиан Мбапе. Непосредствено след това, Коло Муани също с удар от дистанция не успя да възстанови паритета.
90+3 - Килиан Мбапе на два пъти пропусна да преодолее тунизийския врата.
90+8 - Антоан  Гризман се възползва от разбъркване в наказателното поле и вкара гол, който обаче не бе зачетен след преглеждане на ситуацията с ВАР заради засада.
90+10 - Край на мача! Тунис хвърли бомбата и победи актуалния световен шампион Франция с 1:0, но остана трети в групата и приключи с участието си на Мондиал 2022 в Катар.
Tunisia
ТУНИС: 16.Аймен Дамен, 3.Монтасар Талби, 4.Ясин Мериa, 5.Надер Гандри, 14.Айса Лайдуни, 15.Мохамед Али Бен Ромдане (7418. Гайлен Шаалели), 17.Елиес Схири, 21.Уаджи Кечрида , 10.Уахби Хазри (к) (599. Исам Жебали), 12.Али Маалул, 25.Анис Слиман (8324. Али Абди)
Резерви: 1.Аймен Матлути, 22.Бешир Бен Саид, 26.Муез Хасен, 2.Билел Ифа, 6.Дилан Брон, 7.Юсеф Мсакни, 8.Ханибал Межбри, 9.Исам Жебали, 11.Таха Хениси, 13.Фержани Саси, 18.Гайлен Шаалели, 19.Сейфедин Жазири, 20.Мохамед Драгер, 23.Наим Слити, 24.Али Абди
Селекционер: Джалел Кадри


ФРАНЦИЯ:
16.Стив Манданда, 3.Аксел Дисаси, 4.Рафаел Варан (к) (6317. Уилям Салиба), 13.Юсуф Фофана (737. Антоан Гризман), 24.Ибрахима Конате, 6.Матео Гендузи (7911. Усман Дембеле), 8.Орелиен Чуамени, 25.Едуардо Камавинга, 12.Рандал Коло Муани, 15.Жордан Верету (6314. Адриен Рабио), 20.Кингсли Коман (6310. Килиан Мбапе)
Резерви: 1.Юго Лорис, 23.Алфонс Ареола, 2.Бенжамен Павар, 5.Жул Кунде, 7.Антоан Гризман, 9.Оливие Жиру, 10.Килиан Мбапе, 11.Усман Дембеле, 14.Адриен Рабио, 17.Уилиям Салиба, 18.Дайо Упамекано, 22.Тео Ернандес, 26.Маркус Тюрам
Селекционер: Дидие Дешан

Ал Раян, „Едюкейшън Сити Стейдиъм“
Съдия: Матю Конгър (Нова Зеландия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК