Каляри обърна гостуващия Парма с 2:1 в среща от 24-ия кръг на италианската Серия “А” и спря ужасна серия от три шампионатни загуби и пет кръга без успех – четири поражения и едно реми. Българският национал и бивш нападател на ЦСКА Кирил Десподов се появи в игра за домакините след почивката в 56-ата минута на мястото на Алесандро Дейола и още с първото си докосване получи аплодисменти от публиката при първия си мач пред феновете на "Сардиния Арена".

Юрай Куцка (40) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Масимо Гоби и това бе единственото попадение за първата част.

Десет минути след влизането на Десподов на терена той и съотборниците успяха да изравнят чрез Леонардо Паволети (66), който от близка дистанция не сгреши за 1:1 след пас на Чепители.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

До края на мача домакините натиснаха и усилията им се увенчаха с успех, след като Леонардо Паволети (85) отново не сгреши, възползвайки се от асистенция на Николо Барела за втория си и победен гол.

В последната минута на редовното време Жоао Педро остави домакините с човек по-малко. Нападателят получи жълт картон за грубо нарушение, а след това потърси сметка на главния съдия, който му показа втори жълт и съответно червен картон.

След петата си победа за сезона Каляри събра 24 точки на 14-ата позиция и се отдалечи на 6 точки от опасната зона преди останалите срещи от кръга. Парма допусна 11-а загуба и е на 12-о място с 29 точки.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019