Звездата на родния футбол Кирил Десподов официално премина в италианския Каляри. Тимът му е на дъното в Серия "А", а мнозина очакват именно той да помогне за спасението.

Всичко обаче зависи от това как и кога Десподов ще се приспособи към играта на 14-ия в класирането. Официално българинът беше привлечен с характеристики на дясно крило, който може да играе като ляво крило и като втори нападател. В ЦСКА Десподов играеше в дует с изявен централен нападател, каквато е схемата и на новия му тим и вероятно ще бъде един от двамата, които водят атаката.

По-данни на специализирания футболен портал Transfermarkt Каляри разполага с още четирима нападатели - Диего Фариас, Леонардо Паволети, Алберто Чери и Марко Сау, но реално има още двама - Жоао Педро и Валтер Бирса, които са полузащитници, но могат да играят и като нападатели.

От началото на сезона с най-много игрови минути е Леонардо Паволети (1329), а втори е Диего Фариас (697). Офанзивният полузащитник Жоао Педро също играе доста често - 1402 минути, като води атаката заедно с Паволети при последния двубой на Каляри - загубата от Сасуоло с 0:3.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Паволети и Педро имат и най-много голове на Каляри през сезона - 7 и 4, следвани от Фариас с 3, като се очаква именно между тримата и Десподов да бъде най-сериозната конкуренция за място в атака.

Ето как играят тримата конкуренти на Десподов: