ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов предизвика фурор с дебюта си за ПАОК, въпреки че игра само 25 минути в градското дерби на Солун срещу Арис (0:0). 26-годишният доскорошен лидер на Лудогорец се появи в игра в 65-ата минута на мястото на Янис Константелиас и дори успя да вкара гол в заключителните минути. Попадението беше отменено след разглеждане с ВАР заради засада на Брандън Томас при изграждането на атаката.

Въпреки краткия си престой на терена Десподов получи втората най-висока оценка сред играчите на ПАОК. Той получи 21% от гласовете на феновете в допитването, организирано от специализирания сайт Inpaok.com. С по-голям резултат от българския национал е само френският халф Суалихо Мейте (34%), който игра цял мач в първия си двубой за "двуглавите орли" като титуляр.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Изданието SDNA също даде висока оценка на Кирил Десподов: „Можеше да се превърне в герой за ПАОК, ако не бяха отменили гола му в 86-ата минута. Въпреки това само с едно докосване той демонстрира класата си“.

„Десподов може да се превърне във важен конкурент в битката за титулярен втори нападател в състава на ПАОК. Самият той показа, че има качества да играе и на върха на атаката и използването му в тази роля в националния отбор на България е съвсем правилно“, анализира „Метроспорт“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!