Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов игра 27 минути в първата контрола на Щурм (Грац) от подготовката на тима за втория полусезон в австрийската Бундеслига. Тимът от Грац победи Блай Вайс (Линц) с 2:1.

Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро вкара на терена Десподов в началото на втората част и го замени 27 минути по-късно. Въпреки че българинът не записа много игрови минути, той изигра ключова роля за победното попадение.

Мачът започна с ранен гол на Блай Вайс (Линц). Негов автор бе Фабиан Шуберт, който изведе своя тим напред в резултата в 15-ата минута. Равенството бе възстановено 10 минути по-късно след попадение на Анастасиос Авлонитис.

С влизането си в игра Кирил Десподов раздвижи атаката на Щурм. След час игра той принуди противников бранител да го фаулира на границата на наказателното поле. Съдията отсъди пряк свободен удар, от който Якоб Янчер вкара за 2:1.

В 71-вата минута Кирил Десподов бе заменен, като нямаше никакви признаци за получена контузия и принудителна смяна. Резултатът до последния съдийски сигнал се запази и Щурм се поздрави с крайния успех. Следващата контрола на тима е след седмица срещу германския Оснабрюк.