Мениджърът на Челси Роберто ди Матео похвали феноменалния дух на своите играчи, след като “сините” се класираха на финала на Шампионската лига след равенство 2:2 с Барселона в полуфинален реванш. Както е известно, лондончани спечелиха първия мач с 1:0.
 
“Това беше един невероятен мач. За това говорят всички събития, които се случиха на терена. Много съм щастлив и безкрайно доволен от представянето на всичките ми играчи. Те заслужиха участие на финала. Имахме труден сезон, но успяхме да се изправим именно в най-тежките моменти. Това е част от ДНК-то на тези футболисти”, заяви Ди Матео.
 
“Барселона е най-добрият отбор в света. Има невероятни играчи, някои от тях са сред най-добрите в света. Съперникът игра добре, но ние показахме желание за участие на финала и го постигнахме. Мисля, че имахме малко късмет, но за да спечелиш трофея понякога имаш нужда именно от това”, допълни мениджърът на Челси.
 
“Тери е много разочарован от червения картон, тъй като няма да може да играе на финала. Не му се сърдя. Всички сме хора и сме подвластни на напрежението. Всеки може да сгреши. Доволни сме, че продължаваме напред. Днешният успех се дължи на усилията на всички играчи. Те винаги намират някакъв физически резерв в себе си и успяват да се изправят срещу предварителните очаквания. Това е невероятно”, заяви Ди Матео.
 
“В момента искам да се насладя на успеха, тъй като това е историческа нощ за клуба. Като дойде време за финала ще видим с какви играчи разполагаме. Бъдете сигурни, ще заложим на силен състав”, коментира мениджърът на Челси във връзка с наказанията за финала на Джон Тери, Бранислав Иванович, Рамирес и Раул Мейрелеш.