Треньорът на Барселона Хосе Гуардиола не се съгласи, че тимът му е играл прекалено разточително при равенството 2:2 с Челси в полуфинален реванш от Шампионската лига и затова е отпаднал. Каталунците бяха с единия крак на финала в Мюнхен, след като поведоха с 2:0 след попадения на Бускетс и Иниеста. Гуардиола обяви, че не е можел да поиска от играчите си да променят своя манталитет и да заиграят дефанзивно.
 
“Направихме всичко, което трябваше, но се провалихме. Вероятно не взехме правилните решения в ключовите моменти, а тези грешки струват скъпо. Сега трябва да се възстановим и да мислим за следващия сезон. Единственото, което можем да сторим, е да поздравим Челси за представянето в защита”, заяви Гуардиола.
 
“Казах на играчите си, че не бива да спират да атакуват, тъй като това правим най-добре. Това е нашият стил, който владеем най-добре. Тогава дойде първия гол на Челси. Самият аз ще се поуча от този мач. В момента не знам как да се чувствам. Не знам какво да кажа на моите играчи, тъй като те не сбъркаха. Не мога да открия грешка в нашата игра”, разкри наставникът на Барселона.
 
Хосеп Гуардиола заяви, че не е сърдит на Лионел Меси, който в началото на второто полувреме пропусна възможността да даде на тима си аванс от 3:1, след като от дузпа би в гредата.
 
“Мога само да му благодаря за всичко, което е направил. Той има безусловната ми подкрепа, тъй като всеки ден помага за израстването на отбора. Предстоят му няколко трудни часа, тъй като знам колко амбициозен е Меси. Това обаче е добре за спорта. Понякога се усмихваш, но понякога се случва да загубиш”, допълни 41-годишният испански специалист.

"В следващите няколко дни ще взема решение дали ще остана като треньор на Барселона. Ще говоря с помощника си Тито Виянова и с президента Сандро Росел. Заедно ще обсъдим всичко и ще решим какво е най-доброто за клуба", заяви Гуардиола.