Рома разби у дома Монца с 3:0 в мач от междинния четвърти кръг на италианската Серия „А“ и излезе на върха във временното класиране. Българският национал Валентин Антов изгледа срещата на „Олимпико“ от резервната скамейка на гостите. Както БЛИЦ вече писа, на трибуните беше и националният селекционер Младен Кръстаич, който така и не успя да види Вальо в игра. 

Римските „вълци“ поведоха още в 18-ата минута, когато Пауло Дибала се измъкна от противниковите защитници и с прекрасен изстрел от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря Микеле Ди Григорио.

В 32-ата минута Рома удвои своя аванс, след като удар на Тами Ейбрахам бе блокиран, но Пауло Дибала направи добавка за 2:0.

Час игра след началото Лоренцо Пелегрини центрира прецизно от корнер, а Рожер Ибанес се оказа най-съобразителен в наказателното поле и прати с глава топката във вратата за 3:0. В 82-ата минута Хосе Мачин пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда.

С победата Рома е едноличен лидер във временното класиране с 10 точки. Монца пък остава на последното 20-о място без точки.

Интер пък срази новака Кремонезе с 3:1. Хоаки Кореа (12), Николо Барела (38) и Лаутаро Мартинес (76) бяха точни за безпроблемния успех на „нерадзурите“, които са втори с  9 точки. Давид Окереке (90) се разписа за гостите, които са предпоследни без точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!