Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Сиемоне не скри емоциите си след спечелената титла в Испания. Тимът му направи равенство 1:1 с Барселона на “Камп Ноу”, което беше напълно достатъчно за първа титла от сезон 1995/96.

„Това е невероятно! Не мога да го обясня с думи. Благодаря на футболистите си. Не спряхме да работим нито за миг и именно затова сега сме тук. Днес е един от най-великите дни в историята на Атлетико“, коментира Симеоне.

„Сигурен съм, че Луис Арагонес (бивш треньор на Атлетико, който почина по-рано през годината) беше с нас през второто полувреме“, каза още той.

"Ние бяхме спокойни, защото чувстваме, че отборът е добър. Започнахме мача добре въпреки контузиите. Аз бях сигурен, аз знаех, че можем да използваме ситуациите при статични положения. Всички дойдоха да ни поздравят. Тези овации завършват една грандиозна година в Лига. Днес ние писахме история. В нито един момент не чувствах, че мачът може да ни се изплъзне. Моите играчи знаят да се борят с трудностите и да отговарят на предизвикателствата", допълни Симеоне.