Българският нападател Димитър Макриев ще изпълни договора си с Ашдод, който е до края на сезона. Това обяви пред БЛИЦ бащата на футболиста, след като се появиха информации, че Митко може да подсили Пирин (Гоце Делчев). Иван Макриев каза, че въпрос за завръщането на сина му в родния му Гоце Делчев, и по-специално в български отбор, не стои на дневен ред.

"В момента Митко е в Израел и тренира с Ашдод. Има договор до края на шампионата, който възнамерява да изпълни. Никога не е мислил или възнамерявал към настоящия момент да се завърне в България. Вярно е, че той е казвал, че с удоволствие винаги би играл за Пирин (Гоце Дечлев), но към настоящия момент няма как да стане това, тъй като той има отбор, с който е обвързан. Чувства се добре в Ашдод", заяви Иван Макриев.

"Винаги е имало интерес към него. И сега също има. Искат го отбори от чужбина, има запитвания, но неговото желание е да изпълни докрай договора си с Ашдод. Едва след края на сезона може да се говори дали ще продължи да играе в Ашдод или ще се възползва от някоя оферта", коментира още бащата на нападателя.

Ашдод тръгна ударно в шампионата на Израел. Дори за известен период от време оглавяваше класирането. Последва обаче слаба серия и отборът се смъкна на 7-ото място. 29-годишният Макриев е водещ реализатор на тима, като до момента е отбелязал 7 попадения.

Според мнението и на израелските медии той се представя на висота, но има сериозен проблем в защитата на Ашдод, което оказва влияние за представянето на отбора.