Трима оцелели след трагедията с разбилия се самолет на бразилския тим Чапекоензе край колумбийския град Меделин получиха добри новини. Още тази вечер вратарят Джаксън Фолман се очаква да се завърне в родината си и да продължи лечението си в реномираната болница „Алберт Айнщайн” в Сао Пауло. Футболистът претърпя частична ампутация на десния си крак, но възстановяването му ще продължи в Бразилия.

Защитникът Алан Рушел и журналистът Рафаел Хензел пък се очаква да се завърнат в град Чапеко тази сряда. Това потвърди един от ръководителите на клуба Плинио де Неш пред Globoesporte.

В същото време защитникът Нето на този етап остава в интензивното отделение в болницата в предградието на Меделин Рионегро, но според бразилски лекар Едсон Стаконски още в следващите дни може да бъде преместен в самостоятелна стая.

След самолетната катастрофа на 28 ноември само 6 от общо 77 човека на борда оцеляха. Сред тях са двама членове на екипажа на самолета, които вече се завърнаха в Боливия.

Журналистът Рафаел Хензел призна в интервю за предаването „Фантастико” на телевизия „Глобо”, че нито е имало предупреждение за извънредната ситуация от страна пилотите, нито пасажерите са били помолени да сложат коланите си за сигурност. След изгасването на осветлението той видял как оживялата стюардеса Ксимена Суарес и колегата й Ервин Тумири седнали зад него и нервно закопчали коланите си.

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН - ТУК