Борусия (Дортмунд) готви следващата трансферна бомба в Бундеслигата. Спортно техническият щаб на „жълто-черните” е включил в списъка си талантливия халф на вечния враг Шалке 04 Юлиан Дракслер като евентуален заместник на Марио Гьотце, който преминава в Байерн срещу 37 милиона евро.

Според „Кикер” 19-годишният немски национал на „кралскосините” отдавна е в полезрението на Дортмунд. Договорът на Дракслер с Шалке 04 е до лятото на 2016 година и няма освобождаваща клауза, а още вчера немските медии писаха, че е влизал и в плановете на бъдещия треньор на Байерн Хосеп Гуардиола.

Ако Дортмунд наистина иска да си осигури услугите на Дракслер, ще трябва да извади минимум 20 милиона евро. Решаващо за халфа ще бъде дали Шалке 04 ще успее да завърши четвърти в Бундеслигата и така да си спечели право на участие в Шампионската лига.

Дракслер е юноша на Шалке 04 и трансфер в Дортмунд ще бъде истински шок за феновете на „кралскосините”. „Освен за футбол никога не съм бил в Дортмунд. Винаги ще бъда фен на Шалке 04!”, призна наскоро халфът.

Остава само да се изчака и да се види какво ще се случи, когато Дортмунд получи получените 37 милиона евро за Гьотце и превърне част от тях в конкретна оферта за Дракслер.

Юлиан Дракслер обаче не е единственото име, което се спряга за наследник на Гьотце. Според „Кикер” босовете на вестфалци обмислят вариант да си върнат Шинджи Кагава, който не впечатлява с изявите си в Манчестър Юнайтед. Японският национал премина при „червените дяволи” преди година и още в първия си сезон спечели титлата във Висшата лига.

„Не мога да потвърдя, че Дортмунд е направил запитване към Манчестър Юнайтед за Кагава. Мога обаче да си представя, че Юнайтед ще го пусне. Повече не бих искал да коментирам”, заяви агентът на японеца Томас Крот.

Вчера в немските медии се появи информация, че Дортмунд може да насочи усилия и към национала на Южна Корея Хеунг Мин Сон, който е един от голмайсторите на Хамбургер и се разписа 4 пъти във вратата на вестфалци този сезон.