Борусия Дортмунд и Манчестър Сити завършиха 0:0 на „Сигнал Идуна Парк“ в мач от петия предпоследен кръг в група G и със спечелената точка се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига. В другия мач по-рано Севиля разби Копенхаген с 3:0 и си гарантира третото място и участие в Лига Европа.

Още в 7-ата минута Юлиан Бранд стреля директно от пряк свободния удар, но топката премина над напречната греда на вратата, пазена от Стефан Ортега. След това Манчестър Сити се настани в полето на "жълто-черните" и разиграваше продължително.

Джовани Рейна шутира в 25-ата минута, но стражът на "гражданите" отрази. След това Адейеми изведе Мукоко в 42-ата минута зад гърба на отбраната на гостите, но Ортега спаси удара на 17-годишния нападател.

След почивката в 58-ата минута Рияд Марез пропусна дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу него от Емре Джан. Вратарят Грегор Кобел обаче отрази удара на мароканеца от бялата точка и се превърна в герой за домакините.

овладя топката и навлезе в наказателното поле на Борусия Дортмунд, там той бе спънат от Емре Джан. Алжирецът се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар в 58-ата минута и стреля в десния ъгъл, но Кобел отрази.

След центриране на Фил Фодън в 69-ата минута, Рияд Марез свали топката за Хулиан Алварес, който шутира от воле и Кобел отново се намеси. До края на срещата темпото спадна и нямаше сериозни положения пред двете врати.

След това равенство "гражданите" остават на първата позиция във временното класиране с актив от 11 пункта, докато Борусия Дортмунд е на 2-ро място с 8 точки. Така и двата отбора се класират за фазата на елиминациите в Шампионска лига.