Борусия (Дортмунд) обмисля варианта да потърси заместник на тежко контузения полски национал Якуб Блашчиковски, който скъса кръстни връзки на коляното и отпада от сметките на треньора Юрген Клоп до края на сезона.

Спортният директорн на вестфалци Михаел Цорг принципно не иска да се правят зимни покупки, но не изключва възможността за подсилване на отбора с халф до края на зимния трансферен прозорец.

„Има два аспекта, които трябва да премислим”, сподели Цорг пред Ruhr Nachrichten, намеквайки не само за отпадането на Блашчиковски, а и за все още възстановяващия се от 5 месеца насам Илкай Гюндоган, който също играе ключова роля в халфовата линия на вестфалци. Аут до края на сезона е и централният бранител Невен Суботич, който също е със скъсани кръстни връзки на коляното.

„Обсъдихме нещата и ще прегледаме пазара. Не изключвам възможността да бъде активни след отпадането на Блашчиковски. Ще привлечем някой, ако има смисъл както от финансова, така и от спортна гледна точка”, заяви пък босът на Дортмунд Ханс-Йоахим Ватцке.