Борусия (Дортмунд) официално потвърди трансфера на звездата си Марио Гьотце в Байерн от лятото срещу 37 милиона евро, записани като освобождаваща клауза в договора на халфа.

„Националът Марио Гьотце и съветникът му Фолкер Щрут съобщиха преди няколко дни на Борусия (Дортмунд), че футболистът иска да се възползва от освобождаващата клауза в договор си и би желал на 1 юли 2013 година да премине в Байерн (Мюнхен). Ние естествено сме разочаровани от тези действия, но подчертаваме, че както Марио, така и неговият съветник се придържаха стриктно към договора”, сподели изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Ватцке пред клубния сайт, който се срина тази сутрин заради огромния интерес към случващото се.

Марио Гьотце, чийто договор с Дортмунд е до лятото на 2016 година, ще подпише дългосрочен контракт с Байерн, където ще получава по 7 милиона евро на година, което е с 2 милиона повече от това, което печели с екипа на „жълто-черните”. Немският национал бе силно желан от Манчестър Сити и Арсенал, но абсолютно изненадващо ще остане в Бундеслигата.

От началото на настоящата кампания Гьотце е изиграл 28 мача и е вкарал 10 гола за Дортмунд в Бундеслигата. Халфът има 22 мача и 5 попадения за Бундестима.