Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

След привличането на Хосеп Гуардиола още през зимата за треньор от следващия сезон Байерн избухна с нова трансферна бомба. Ръководството на баварците ще връчи на 42-годишния испански специалист скъп подарък.

Германският таблоид „Билд” гръмна със сензационната новина, че рекордьорът с 23 титли в Бундеслигата вече си е осигурил услугите на звездата на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце за следващия сезон. 20-годишният германски национал преминава на „Алианц Арена” срещу сумата от 37 милиона евро, записани като освобождаваща клауза в договора му с Дортмунд. Босовете на „жълто-черните” не са могли да направят абсолютно нищо, за да задържат Гьотце на „Сигнал Идуна Парк”.

По подобен начин миналото лято Байерн отмъкна Хави Мартинес от Атлетик (Билбао) въпреки нежеланието на баските да продадат полузащитника. Тогава баварците платиха рекордните в историята на германския футбол 40 млн. евро.

Според "Билд" Гьотце, чийто договор с Дортмунд е до лятото на 2016 година, вече е подписал предварителен контракт с Байерн. Халфът ще получава по 7 милиона евро на година в новия си клуб, което е с 2 милиона повече от това, което печели с екипа на „жълто-черните”.

Немският национал бе силно желан от Манчестър Сити и Арсенал, но абсолютно изненадващо ще остане в Бундеслигата. Преди време спортният директор на Байерн Матиас Замер описа халфа като „Таланта на века”, а през януари каталунския вестник „Спорт” информира, че това е най-харесваният играч от Гуардиола и ето, че наставникът го получава като подарък за начало на работата си начело на баварците.

До края на сезона Байерн и Дортмунд могат да се срещнат два пъти. Първият им сблъсък е на 4 май в Бундеслигата, а вторият може да се окаже финалът в Шампионската лига на „Уембли” на 25 май.

От началото на настоящата кампания Гьотце е изиграл 28 мача и е вкарал 10 гола за Дортмунд в Бундеслигата. Халфът има 22 мача и 5 попадения за Бундестима.