С блясък в очите Ерик Дурм коментира своя дебют в Шампионската лига. 21-годишният футболист вече се определя от медиите в Германия като новия приказен принц на Борусия (Дортмунд).

„Това днес бе една приказка”, заяви талантът на вестфалци след класическия успех с 3:0 над Олимпик (Марсилия).

Нападателят стоя в микс зоната по-дълго от всички останали играчи на Дортмунд и с удоволствие отговори на всички въпроси. „Досега в мачовете от Шампионската лига винаги съм бил на трибуните и като зрител настръхвах при започването на химна. Сега вече съм на терена”, коментира още Дурм своя дебют.

Роденият в провинция Заарланд футболист е най-новият продукт от фабриката за таланти на треньора Юрген Клоп. Той привлича Дурм от Майнц и му дава шанс за изява в отбора до 23 години на „жълто-черните”. След контузията на полския национал Лукаш Пишчек, Дурм получава възможност да тренира цяло лято с първия тим и е преквалифициран от Клоп в бранител.

От началото на сезона Дурм игра в 5 от мачовете на Борусия и за трети път започва като титуляр. Фактът, че е обучен нападател, се забеляза, след като той асистира на Роберт Левандовски за първия гол на вестфалци срещу Марсилия.

„Суперщастлив съм с каква лекота той подаде за първия гол. Постижението му е изключително”, не спести похвалите си Юрген Клоп за таланта.