Шампионът на Германия Борусия (Доиртмунд) спечели първия си трофей за новия сезон, след като на финала на четиристранния турнир “Liga total! Cup“ в Майнц победи Хамбургер с 2:0.

Надпреварата, мачовете от която се играха в 2 полувремена от по 30 минути. послужи като загрявка преди началото на сезона в Бундеслигата. Головете за успеха на “жълто-черните” срещу Хамбургер бяха дело на Сантана в 50-ата и Мохамед Зидан в 51-ата минути. В събота Дортмунд може да добави още една титла във витрината си, след като ще се изправи срещу вечния си съперник Шалке 04 в мача за Суперкупата на Германия. Двубоят ще се играе в Гелзенкирхен, което дава известно домакинско преимущество на носителя на Купата на Германия пред шампионите.

По-рано в мача за третото място на турнира пък колоса Байерн (Мюнхен) се наложи над домакините от Майнц 05 с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 2:2. Бившият защитник на ЦСКА Радослав Забавник игра цял мач с екипа на Майнц 05, който чрез Новески в 11-ата минута, но Байерн направи обрат и дръпна с 2:1 с попадения на Алаба в 30-ата и и Петерсен в 57-ата минута от дузпа, а Ужа фиксира крайното 2:2 в 59-ата минута.

При дузпите точни за мюнхенци бяха Алаба, Мюлер, Кроос, Тимошчук и Пранич, а Петерсен, който бе вкарал от бялата точка в редовното време пропусна. За Майнц пропуски направиха вкаралите от игра Новески и Южа, а дузпите си отбелязаха Сото, Слишкович, Йълмаз и Щибер. /БЛИЦ