Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте демонстрира уважение към съперника Селтик след категоричната победа с 3:0 в Глазгоу от осминафиналите в Шампионската лига

“Това бе много важна победа. Като играч съм участвал в този турнир дълги години, но никога не бях виждал толкова страстна подкрепа от трибуните. В началото домакините бяха вдъхновени и действаха над възможностите си, но ние удържахме на напрежението. В момента, в който съперника намали темпото, ние се възползвахме и вкарахме нашите голове. Не бе лесно да се играе в такава обстановка. Трудно бе да комуникирам с играчите, защото публиката бе толкова шумна. При всеки корнер имах чувството, че стадионът ще се срути. Играчите заслужават поздравление, че постигнаха толкова добър резултат в Глазгоу", заяви Конте.

"Тябваше да променим начина на защита в този мач, тъй като знаехме, че Селтик бележи предимно от центрирания от корнери и статични положения. Само веднъж ни изненадаха с един удар с глава. Справихме се добре в отбрана, с изключение на някои моменти през първата част, когато се прибирахме прекалено дълбоко. Селтик е добър отбор. Те може напоследък да не са сред топ отборите в Европа, но все пак успяха да победят Барселона и Спартак (Москва), а това не е малко. Мисля, че успяхме да ги изненадаме, тъй като те очакваха да вземат по-добър резултат у дома", обясни още треньорът ан Юве.