Тотнъм победи с дузпи Байерн насред Мюнхен и спечели приятелския турнир Audi Cup. Финалистът в Шампионската лига и немския колос завърших при резултат 2:2, но след дузпи трофея бе вдигнат от "шпорите". Така за пръв път тази надпревара се печели от английски тим. 

Байерн започна с доста непознати имена в титулярния състав, а това се отрази на играта. Тотнъм взе превъзходство и успя да поведе в резултата. Това се случи в 19-ата минута, когато Нкуду напредна по лявото крило и пусна успоредно на голлинията, а Ерик Ламела с шпагат засече топката във вратата за 1:0.

Синг пък пропиля две добри възможности за гол до края на първата част. 

На полувремето в игра за Тотнъм влязоха Хари Кейн, Кристиан Ериксен и Хеунг-Мин Сон.  В 59-ата минута "шпорите"  удвоиха преднината си. Кейн се освободи от прекия си пазач в пеналта и намери Ериксен, който с едно докосване прати топката във вратата за 2:0.

Постепенно в игра за Байерн започнаха да се появяват познатите имена. В 62-ата минута Арп получи пас на скорост, надбяга прекия си пазач и хладнокръвно реализира за 2:1.

Байерн натисна и стигна до равенството в заключителните 10 минути. Алфонсо Дейвис със страхотен удар от границата на наказателното поле прониза вратаря на Тотнъм и победителят в турнира трябваше да се реши с дузпи.

Алдервейлд реализира първото изпълнение, а Алаба стреля право във вратаря и не успя. Кристиян Ериксен също стреля в средата и ударът му бе спасен. Тиаго Алкантара се разписа и изравни резултата.

Хари Кейн и Хюн Мин Сон вкараха следващите две дузпи за Тотнъм, а Томас Мюлер и Ренато Санчес бяха точни за баварците. Джак Ролс вкара петата дузпа за "шпорите", а Левандовски също бе точен и дузпите продължиха докато някой сбърка. Оливър Скип и Синг също се разписаха по веднъж от бялата точка за двата тима. Танганга вкара поредната дузпа за Тотнъм, а Жером Боатенг не успя да преодолее стража на "шпорите" и трофеят отиде при лондончани.

Реал (Мадрид) спечели третото място в турнира, след като по-рано днес победи Фенербахче с 5:3.