Вечерта във вторник станаха ясни първите три отбора, стигнали до основната фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига след преминаването на квалификационния етап. Това са Спарта (Прага), Ред Бул Залцбург и Йънг Бойс.

Спарта победи с 2:0 Малмьо и продължава напред с общ резултат 4:0. През първото полувреме реферът Клеман Тюрпен отсъди две дузпи - по една за всеки отбор. Куриозното бе, че и Спарта, и Малмьо изпуснаха своя 11-метров наказателен удар.

Първо Велко Бирманчевич бе големият грешник за чехите, като стреля неточно над напречната греда, въпреки че ударът му бе в противоположния ъгъл на този, в който вратарят Йохан Далин се хвърли. При дузпата за шведите пък големият герой бе вратарят на Спарта - Петер Виндал Йенсен, който разгада намеренията на Андерс Кристиансен.

Домакините най-накрая успяха да се разпишат в средата на второто полувреме, когато Лукаш Храслин прати топката във вратата на съперника, но попадението бе отменено след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR.

След това шведите се втурнаха да търсят голове, тъй като времето бавно започна да се изчерпва, а това отвори много празни пространства в тяхната половина.

Така те сбъркаха неколкократно, като десет минути преди края на редовното време се случи най-лошото за тях и съдията отсъди дузпа за трети път и за втори в полза на домакините. Този път наказателния удар изпълни Хараслин и не сбърка. Само 180 секунди по-късно при нова контраатака косоварът Рахмани реши всичко с втория гол в мача.

РБ Залцбург и Динамо (Киев) направиха 1:1. Този резултат класира австрийците, които спечелиха първия мач миналата седмица с 2:0.

Киевчани тръгнаха смело да търсят обрата, което отвори много пространства в тяхната половина. Това логично доведе до ранен гол в полза на домакините, като Долич завърши своя индивидуална акция с точен шут във вратата на Георгий Бушчан.

Украинците реагираха сравнително бързо и близо половин час след началото на двубоя Михавко центрира към Ванат, който засече и изравни резултата, с което върна мача в изходната му позиция и така гостите отново се нуждаеха от два гола, за да стигнат до продължения.

До края обаче нови голове не паднаха и австрийците в крайна сметка ликуваха, докато Динамо ще трябва да се задоволи с участие в основната схема на втория по сила турнир, организиран от УЕФА - Лига Европа.

Йънг Бойс се наложи над Галатасарай с 1:0 на „Рамс Парк“ и след успеха си с 3:2 на родна земя продължава напред с общ резултат от 4:2. Единственото попадение на реванша в Истанбул падна в 87-ата минута, а негов автор бе Алан Виргиниус.

Голмайсторът започна да празнува гола си пред най-верните фенове на „Чим-Бом“, което провокира Фернандо Муслера, който потърси саморазправа и заради това си действие бе изгонен.