Йънг Бойс трудно победи Галатасарай с 3:2 у дома в първи мач от плейофите на Шампионска лига. За турския тим много силно включване от резервната скамейка направи Мичи Батшуаи, известен с прякора си Батман, който вкара два гола за шест минути.

Домакините поведоха още в третата минута, когато Жоел Монтейро бе изведен по перфектен начин от Филип Угринчич и с елегантен удар пусна топката покрай Фернандо Муслера, пращайки я в мрежата зад него – 1:0.

Дълбоко в добавеното време на първата част швейцарците реализираха и второ попадение. Силвер Ганвула свали топката към Монтейро, който с удар близкия ъгъл, намеса на Муслера и помощ от десния страничен стълб реализира втория си гол в мача.

В 66-ата минута Батшуаи замени Елиас Йелерт, а няколко секунди след това успя да върне едно попадение за Галатасарай. При центриране от корнер Лукас Торейра продължи топката към белгиеца, който бе забравен и на празна врата вкара.

Шест минути след първия си гол, в 72-рата, Батшуаи отбеляза и второто си попадение. След многоходова атака по десния фланг Керем Актюркоглу намери нападателя на границата на наказателното поле, а той с елегантен шут изравни – 2:2.

В 86-ата минута Йънг Бойс все пак се добра до победата, след като Филип Ургинич хладнокръвно реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Абдюлкерим Бардакчъ, който дори получи втори жълт и респективно червен картон.

Залцбург пък направи много голяма крачка към влизането в основната фаза на Шампионска лига, след като се наложи с 2:0 над Динамо Киев в двубой, който бе игран на „Арена Любин“ в едноименния полски град заради обстановката в Украйна.

Австрийците бяха по-добрият тим на терена в хода на целия двубой и логично поведоха в 29-ата минута, когато Муса Йео с чудесен пас намери Нене Доржелес, който плъзна топката в долния ляв ъгъл за 0:1. В 50-ата минута Мауриц Кяергаард покачи на 2:0 за Залцбург от дузпа.

На Скандинавския полуостров пък се стигна до два провала за домакините. Шведският Малмьо претърпя поражение с 0:2 от чешкия Спарта Прага. Чехите поведоха с автогол на Йенс Ларсен в 31-вата минута, а в 89-ата Матей Ринеш оформи крайния резултат.

Датският Мидтиланд пък изненадващо не успя да победи Слован Братислава у дома и завърши при равенство 1:1. Словашкият тим дори поведе в 59-ата минута чрез Сесар Блакман, но 20 минути след това Едуард Чилуфия изравни резултата.