Спортинг (Лисабон) спечели Купата на Португалия за 16-и път след драматичен обрат срещу Спортинг Брага на финала. Лисабонските "лъвове" изоставаха с 0:2 още в 25-ата минута, играха с човек по-малко от 15-ата, но въпреки това успяха да стигнат до продължения след два гола в 84-ата и 92-ата минути - 2:2. В двете части от по 15 минути не падна гол, а при дузпите Спортинг спечели с 3:1 и Нани и компания вдигнаха трофея.

Мачът започна много лошо за гранда от Лисабон. Седрик Соарес фаулира противников играч в наказателното си поле и беше изгонен още в 15-ата минута, а Едер се разписа от бялата точка, давайки преднина на Брага. Само десет минути по-късно Рафа Силва покачи на 2:0 и повечето фенове решиха битката за приключена. Играчите на Спортинг обаче не се отказаха и демонстрираха отлична борбеност. Ислам Слимани намали резултата в 84-ата минута, а в добавеното време Фреди Монтеро изравни - 2:2.

В продължението не падна ново попадение и спорът се определи с дузпи. Адриен Силва, Нани и Слимани вкараха от бялата точка за Спортинг, а Андре Пинто, Едер и Салвадор Агра пропуснаха за Брага, за да се стигне до крайното 3:1 за гранда от Лисабон.