Челси се класира на полуфинал в евротурнирите за втора поредна година, след като през миналия сезон триумфира в Шампионската лига. Сега “сините” стигнаха до Топ 4 на Лига Европа, след като елиминираха руския Рубин.

Тимът на Рафаел Бенитес загуби с 2:3 гостуването си в Москва, но достатъчна за прогреса напред в турнира са оказа победата с 3:1 в първия мач преди седмица.

Легендата на "сините" Франк Лампард оплю рефера Фърат Айдънус. "На подобен терен е изключително тежко да се играе. Въпреки това се справихме и продължаваме на полуфинала. Вече мислим и за финала. Торес изигра силен мач. В момента той се намира в отлична форма. Не мога да повярвам, че съдията подари на домакините подобна дузпа. Такава нямаше. За щастие, грешката на рефера не се оказа фатална", заяви ветеранът.

Любопитно е, че същият рефер Фърат Айдънус скандално поряза и националния отбор на България по време на световната квалификация с Дания в Копенхаген (1:1). Турчинът даде пресилена дузпа за домакините, от която изравниха. Преди това Станислав Манолев изведе нашите напред в резултата. Айдънус посочи бялата точка за нарушение на Илия Миланов срещу Корнелиус, но преди това нападателят на Дания си поведе топката с ръка, което остана незабелязано от цялата съдийска бригада.