Борусия (Дортмунд) се класира драматично за четвъртфиналите на Купата на Германия. „Жълто-черните“ елиминираха Херта (Берлин) след дузпи с 3:2. Редовното време и продълженията завършиха 1:1.

Саломон Калу даде преднина за столичани в 27-ата минута на „Сигнал Идуна Парк” след пас на Никлас Щарк. Домакините изравниха в 48-ата минута с гол на Марко Ройс, който се възползва от пас на Кристиан Пулишич.

Защитникът на Дортмунд Сократис Папастатопулос бе изгонен в края на продълженията, след както си изкара два жълти картона за по-малко от една минута.

Голямата драма настъпи при изпълнението на дузпите. Първата бе изпълнена от Лустенбергер, който уцели гредата. За Борусия първи изпълни Дембеле и бе точен. Последва нов пропуск за Херта. Този път нервите не издържаха на Дарида. Жестът бе върнат от Пулишич. Ешвайн бе точен от третия път за гостите. След него зад топката застана Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара. Алиги също бе точен от 11-те метра. Кастро Рондон не сбърка, но опитният Калу направи трети пропуск, пращайки топката над вратата, което се оказа фатално Херта.

В другата среща от осминафиналите, която се играе по същото време, Айнтрахт (Франкфурт) победи Хановер 96 с 2:1 след обрат.

Всички голове паднаха през второто полувреме. Резултатът бе открит в 57-ата минута от австриеца Мартин Харник. Табел Тауата изравни в 62-ата, а Харис Сефеворич се разписа в 66-ата.

За четвъртфиналите се класираха още Хамбургер, Арминия Билефелд, Байерн (Мюнхен), Борусия (Мьонхенгладбах), Шпортфройнде (Лоте) и Шалке 04.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА