ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Грузия пренаписа футболната си история и за първи път се класира на Европейско първенство. Националният тим на страната надви у дома Гърция с 4:2 след изпълнение на дузпи във финалния плейоф от поток "C" и ще бъде в група "F" на Евро 2024 в Германия, където ще има за съперници Турция, Португалия и Чехия. В редовното време и продълженията на стадион "Борис Пайчадзе" в Тблиси резултатът бе 0:0, а при дузпите гърците сбъркаха на два пъти и това се оказа решаващо.

В двете полувремена на редовното време почти нямаше голови положения, като вместо това преобладаваха тактическото надлъгване и стабилната игра в защита. Така се стигна до продължения, където двата тима имаха своите шансове да стигнат и до победата. В 102-рата минута Константинос Мавропанос нацели напречната греда след удар с глава при центриране от корнер. На гръцкия страж Одисеас Влаходимос пък му се наложи да спасява удари на резервите Зурико Давиташвили и Гиорги Цитаишвили.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В крайна сметка се стигна до дузпи, при който грузинците не можеха да разчитат на звездата си Хвича Кварацхелия, който напусна терена в 109-ата минута с контузия. Въпреки това именно възпитаниците на Вили Саньол бяха по-добри в дузпите. Гиорги Кочорашвили, Давиташвили, Лаша Двали и Ника Кваквескири бяха точни при своите изпълнения, а само Георгес Микаутадзе стреля неточно. За гърците Йоргос Масурас и Андреас Бухалакис се разписаха от бялата точка, но ударът на Анастасиос Бакасетас беше спасен, а Йоргос Якумакис шутира покрай вратата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!