Милан едва се добра до равенство 2:2 срещу Торино в мач от първи кръг на италианската Серия А. „Росонерите“ изоставаха с 0:2 от „биковете“ до 89-ата минута.

Автогол на Малик Тчау и попадение на Дуван Сапата обещаваха да пратят трите точки към Торино, но Алваро Мората и Ноа Окафор възстановиха паритета в последните минути. Испанецът дебютира от резервната скамейка и се включи добре в състава на новия треньор Пауло Фонсека. Швейцарецът пък затвърди тенденцията от миналия сезон да бележи след появяване от пейката. Сега Окафор донесе равенство на „росонерите“ и лиши Паоло Ваньоли от успешен дебют начело на Торино.

Малко след изминаването на половин късметът обърна гръб на Милан. Раул Беланова отправи изстрел с глава и топката тръгна към мрежата, където Малик Тчау не успя да я изчисти, а в крайна сметка голът бе записан на името на германския защитник. 

Втората част започна с два пропуска на Кристиан Пулишич, а след точно час игра на терена влезе и звездното попълнение на Милан – Алваро Мората. 180 секунди след появата си Мората изработи дузпа, но след преглед с ВАР главният съдия Фабио Мареска я отмени.

В 68-ата минута Торино удвои преднината си. Тогава Валентино Лазаро качи топката на главата на Сапата, а мощният таран я вкара във вратата за 2:0.

Едва минута преди изтичането на редовното време Милан успя да намали. Тогава Мората бе точен, протягайки крак след нисък удар на Тиджани Райндерс. 

Дълбоко в продължението Милан успя и да изравни за 2:2. В герой за „росонерите“ в 95-ата минута се превърна жокерът от миналия сезон Ноа Окафор, засякъл центриране на Юнус Муса.

В другия късен мач Емполи и Монца завършиха 0:0.