Двама футболисти се отчетоха с хеттрик при победите на националните си отбори за Лигата на нациите в понеделник вечерта.

Словения победи Казахстан с 3:0 като домакин в мача от група 3 на Лига В. Двубоят се игра на стадион "Стожице" в Любляна.

Хеттрик за словенците регистрира звездата на тима и германския РБ Лайпциг Бенджамин Шешко. 21-годишният мегаталант бе точен в 23-ата и 28-ата минута на първото полувреме, както и за крайното 3:0 в 61-ата. Асистенцията за него бе на Ерик Янза.

В първите си срещи от турнира Словения завърши 1:1 с Австрия като и тогава Шешко се разписа. Казахстан стартираха с 0:0 срещу Норвегия.

С успеха Словения излезе на първо място в групата с 4 точки, колкото има и Норвегия, но е с по-добра голова разлика. Австрия и Казахстан са с по 1 точка.

Турция победи Исландия с 3:1 в мач от група 4 на Лига B. Хеттрик за домакините отбеляза Керем Актюркоглу, а още едно негово попадение бе отменено поради засада. За гостите точен бе Виктор Палсон.

Турция доминираше през целия двубой, като владееше много повече топката и създаде над дузина голови положения. Още във втората минута Актюркоглу опкри резултата, но в 37-а минута Виктор Палсон изравни след асистенция на Йохан Гудмундсон.

През втората част домакините натиснаха много и в 52-а минута Актюркоглу вкара прекрасен гол от дистанция, за да даде нов аванс на своя отбор. Неговият трети гол в мача бе отменен в 58-а минута поради засада.

Това обаче не спря турската звезда, като се стигна до 88-а минута, когато Арда Гюлер направи феноменален пас към  Актюкроглу, а той бе безпогрешен и оформи своя хеттрик.

Турция и Уелс водят в класирането с по 4 точки, пред Исландия с 4 и Черна гора с нула.

 

Другите резултати от късните мачове в понеделник:

Черна гора - Уелс 1:2
Цамай 73; Мур 1, Уилсън 3

Норвегия - Австрия 2:1
Мюре 9, Халанд 80; Забитцер 37

Румъния - Литва 3:1
Михайла 4, Марин 87 дузпа, Митрица 90; Кучис 34