Италия постигна втора победа в Лигата на нациите, побеждавайки Израел с 2:1 на неутралния терен в Будапеща. Давиде Фратези и Мойс Кийн донесоха успеха на "скуадра адзура", а Абу Фани отбеляза почетното попадение за Израел в 90-ата минута.

Селекцията на Лучано Спалети води в група 2 на Лига А с актив от шест точки. Вторият и третият - Франция и Белгия имат по 3. 

Италианците играеха по-добре в началото на срещата, но израелският тим бе много организиран в защита и не позволяваше опасни атаки пред вратата на Йоав Графи. 

В 26-ата минута италианците имаха претенции за дузпа, но след като съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР, отсъди, че такава няма. 

Пет минути след това Манор Соломон имаше добра възможност, но прати топката покрай вратата. 

В 38-ата минута Италия поведе в резултата. Мойс Кийн задържа добре на границата на наказателното поле и пусна към Джакомо Распадори, който подаде на Федерико Димарко, а той центрира към Давиде Фратези, който с гърди прати топката във вратата. 

В началото на втората част Фратези можеше да отбележи втори гол, но Йоав Графи блесна със спасяване. 

В 62-ата минута израелците сбъркаха в защита, което позволи на Распадори да шутира. Неговият удар бе отразен от стража на израелците, но при добавката Мойс Кийн прати топката в мрежата за 0:2. 

В 90-ата минута на срещата топката стигна до Абу Фани в наказателното поле и той мигновенно я изстреля във вратата на Джанлуиджи Донарума, за да намали изоставането на израелците.