Двама от участниците в безредиците в Париж, възникнали след спечелването на шампионската титла от Пари Сен Жермен, бяха осъдени на два месеца затвор, съобщи AFP. Вчера се проведе първото съдебно заседание по делото, обвинени по което са 11 футболни хулигани. Дори и след излизането на свобода осъдените няма да имат право да посещават мачове на любимия ПСЖ за неопределен период от време. Както е известно, близо 40 души пострадаха в Париж по време на безредиците, сред тях и трима полицаи. Задържани бяха 21 души. 

ПСЖ победи Лион с 1:0 в неделя в мач от 36-ия кръг на Лига е и за трети път в историята си стана шампион на Франция. Последният триумф на отбора беше преди 19 години. Тържествената церемония по връчването на шампионския трофей се проведе на площад „Трокадеро”, където са се събрали, по данни на полицията, 10-15 хиляди души.

Празникът беше помрачен от масови инциденти, фенове се качиха на предвидения за журналистите подиум, на строителни скелета и дори на покрива на двореца Шайо. А с появата на отбора започна хвърлянето на пиратки, фойерверки, димки и други предмети.