Вторият в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед изненадващо удари Тотнъм с 1:0 на своя „Брамал Лейн“ и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Единственото попадение за „остриета“ реализира Илман Ндиайе (79) след самостоятелен рейд и удар в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Фрейзър Форстър. „Шпорите“ разочароваха и нито веднъж не успяха да застрашат сериозно вратата на домакините.

По-рано четвъртодивизионният Гримсби хвърли бомбата и изхвърли елитния Саутхемптън след успех с 2:1 като гост на „Сейнт Мери Стейдиъм“. Двете попадения за Гримсби бяха дело на Гавън Холохън (45+1-дузпа, 50). Единственият го за „светците“ бе дело на Дуйе Чалета-Цар (65), който извърши нарушението за втората дузпа на гостите. Първата пък бе за игра с ръка  на Лянко при центриране от корнер. В 80-ата минута Тио Уолкът засече топката след центриране във вратата, но след проверка с ВАР голът за домакините не бе зачетен.

Лидерът в Чемпиъншип Бърнли пък надви у дома третодивизионния Флийтууд Таун с 1:0 и също се класира за следващата фаза. Конър Робъртс (90) реализира единствения гол в края.

Веднага след срещите бе изтеглен и жребият за следващата фаза на надпреварата, а той размина фаворитите Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, които ще бъдат домакини съответно на Бърнли и Фулъм.

Жребий за 1/4-финалите на ФА Къп:
Манчестър Сити – Бърнли
Манчестър Юнайтед – Фулъм
Брайтън – Гримсби
Шефилд Юнайтед - Блекбърн