Звездата на Манчестър Сити Джак Грийлиш коментира обира в дома си отпреди няколко дни, при който въоръжени задигнаха вещи на стойност около 1 милион евро.

Нападението се случи пред погледа на семейството на футболиста, неговите родители, двете му сестри, брат му и баба му.

„Нямам думи, за да обясня колко съм съсипан от обира, който се случи в къщата ми преди няколко дни“, започна Грийлиш съобщение в Instagram, публикация, в която той изрази как се чувства след нападението.

„Моето семейство е най-важното нещо за мен и нищо не е по-важно от осигуряването на тяхната безопасност. Това беше травматично преживяване за всички, но съм много благодарен, че никой не беше наранен. Имах много невероятни преживявания и постижения през последните 12 месеца, но честно казано, най-добрата година от живота ми във футбола не е нещо, което мога да празнувам".

„Хората, които извършват тези ужасни престъпления, нямат представа за щетите, които причиняват на живота на хората. Надявам се да бъдат открити и изправени пред правосъдието, за да не се наложи никое друго семейство да премине през същото като нас “, пожела той. 

Накрая Грийлиш изрази своята благодарност към своите фенове - „Оценявам съобщенията от всички и подкрепата от моите приятели, съотборници и клуба. По-положително, бих искал да благодаря на всички за тяхната подкрепа през последната година, желая на вас и вашите семейства щастлива 2024 г.“.