Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се превърна в герой за тима си в градското дерби с Евертън, реализирайки хеттрик за победата с 3:0 в отложения мач от Висшата лига. След края на сблъсъка Стиви Джи похвали съотборниците си и отличи Луис Суарес, който му асистира за втория и третия гол.

"Да биеш Евертън винаги е специално, а да вкараш три гола в дербито - това идва като бонус. Но трябва да спомена специално играта на моите съотборници и особено представянето на Луис Суарес, който ми поднесе на тепсия два гола. Целият отбор се представи прекрасно. Не допуснахме гол във вратата си. Всичко, което искахме в този мач, се случи", коментира Джерард.

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш засипа с похвали капитана на тима си след градското дерби на "Анфилд".

"Мисля, че никой не може да се съмнява в класата на Стивън. През цялата си кариера той е фантастичен играч за този клуб и винаги ще бъде такъв. Думите няма да ми стигнат да изразя възхищението си от неговите лични качества. Отбеляза фантастични три гола. Няма какво да допълня към всичко, което е казано за Стивън Джерард. Но най-важното е, че представянето му бе фантастично и ни донесе трите точки", сподели легендата.

След успеха Ливърпул събра 42 точки и заема 7-ото място във Висшата лига, на 2 зад шестия Нюкасъл. Евертън пък е на 9-ата позиция с 37 точки.