Ливърпул отстрани Униреа (Урзичени) на 1/16-финалите на Лига Европа след победа с 3:1 на стадион "Генча" и така с общ резултат 4:1 се класира в следващата фаза. Въпреки че първи получиха гол в своята врата, дело на Фернандеш в 19-ата минута, англичаните се добраха до пълен обрат с попадения на Масчерано в 29-ата, Райън Бабел в 41-ата и Джерард в 58-ата. Попадението на капитана на гостите бе негово 33-о в евротурнирите, което е рекорд за английски играч.

В19-ата минута след центриране от корнер Бруно Фернандеш се извиси и с глава откри резултата в полза на Униреа. В 30-ата минута топката не бе изчистена добре и стигна до Хавиер Масчерано, който без забавяне отправи бомбен удар и изравни резултата -1:1. Две минути по-късно и Джерард отправи далечен изстрел, но Арлаускис улови.

В 41-ата минута Джерард центрира от фаул, Бабел овладя добре в наказателното поле и от близо за втори път порази мрежата на румънците.

В 57-ата минута Джерард бе изпуснат от защитата в наказателното поле и с мощен удар между краката на вратаря вкара трети гол за гостите./БЛИЦ