Ал Итифак се наложи с 2:1 срещу Ал Насър в мач от първия кръг на саудитската професионална лига. Старши треньорът на домакините Стивън Джерард започна с успех авантюрата си в страната от Близкия изток. Ал Насър пък беше без голямата си звезда Кристиано Роналдо.

Али Ал Хасан проби в наказателното поле на Ал Итифак в 4-ата минута и успя да свие топката за Садио Мане, който с едно докосване порази вратата, пазена от Пауло Виктор, с което вкара първото си попадение за Ал Насър.

Ал Итифак достигна до изравнителното попадение още в 47-ата минута, когато Джордан Хендерсън центрира от корнер. Вратарят на Ал Насър Науаф Ал Акиди се опита да улови топката, но я изпусна и Робин Куайсон се оказа на правилното място в правилния момент, за да чукне топката във вратата.

Натискът на възпитаниците на Джерард продължи. В 53-ата минута Витиньо напредна по лявото крило и центрира, но след нова вратарска грешка на Ал Акиди, Муса Дембеле прати топката за втори път във вратата на Ал Насър.

Садио Мане успя да прати топката за втори път във вратата на Ал Итифак в 89-ата минута, но попадението му не бе зачетено.