Стивън Джерард напуска Ливърпул в края на сезона. Новината превзе английските и световни медии във втория ден от новата 2015 година. Тя вече е потвърдена и от двете страни. Ливърпул го направи чрез официалния си профил в социалната мрежа "Туитър", а Джерард даде изказване по темата.

"Това е най-трудното решение в живота ми, както за мен, така и за цялото ми семейство. Съобщавам го сега, за да не бъдат разсейвани мениджърът и съотборниците ми от спекулациите. Ливърпул бе голяма част от живота му и да си тръгна ще бъде трудно, но мисля, че това е най-доброто за мен, семейството ми и клуба”, сподели Джерард.

„Ще продължа да играя, но в момента не мога да кажа къде. Няма да бъде в конкурентен на Ливърпул отбор. Това ще бъде нещо, което никога няма да мога да преживея. Моето решение е на базата на това да опитам нещо различно в моята кариера и живот. Искам да бъдете уверени, че не съжалявам за нищо. До последния удар до края на сезона аз ще бъда отдаден на клуба и отбора. Ще направя всичко, за да може Ливърпул да продължи да печели мачове", допълни Джерард.

„Няма да мога да благодаря на Брендън, собствениците и всички в клуба достатъчно за начина, по който приеха това мое решение. Искам да благодаря и на съотборниците си. С всички тях остават в прекрасни отношения. Последното ми съобщение е към хората, които правя Ливърпул най-великият клуб в света – привържениците: Беше привилегия да ви представлявам като играч и като капитан. Ценях всяка секунда от това и с цялото си сърце искам да завърша този сезон в Ливърпул с добро представяне”, добави капитанът на мърсисайдци.

Визитка:
Роден 30 май 1984 година
695 мача във всички турнири, 180 гола
494 мача във Висшата лига, 116 гола
114 мача за Англия, 21 гола
Успехи
Шампионска лига - 2005
ФА Къп - 2001, 2006
Купа на Лигата - 2001, 2003, 2012
Къмюнити шилд - 2006
Купа на УЕФА - 2001
Суперкупа на УЕФА - 2001, 2005